Jardineria Gomis

Jardineria amb nens

Què ens aporta la jardineria?

La jardineria en família es una activitat que potencia la relació familiar. Apropa als petits de la casa a la natura i els aporta el valor del respecte i cura del medi ambient.

Els nens aprenen tasques d’equip desenvolupen i guanyen autonomia, aprenen a tenir responsabilitats i constància, s’ho passen bé sense donar-se’n compte que estan realitzant un treball i tenen una recompensa a canvi de l’esforç.

Els aporta coneixements en diferents camps:
– Textures, colors i olors.
– Psicomotricitat i autonomia.
– Medi ambient: coneixement d’espècies vegetals/animals, geologia i reciclatge de materials.
– Matemàtiques, geometria i dibuix.

Què cal tenir en compte?

Les activitats que es realitzaran s’han d’adaptar a l’edat dels nens, adaptant-nos als recursos que tinguem, de l’espai que disposem i al temps que tinguem per realitzar l’activitat, fent prevaldre la seguretat en tot moment i sempre amb la supervisió d’un adult.

Un altre factor a tenir en compte es l’època en que ens trobem, cada època té les seves tasques i ens adaptarem segons la que ens trobem. (Exemple primavera plantar, estiu regar, tardor netejar, hivern preparar el terreny.)

Que podem fer?

A part de les típiques tasques que podeu realitzar com regar, plantar, collir fulles etc.. Aquí us descriurem una sèrie de manualitats que podeu realitzar amb els petits de la casa.

– Plantar una mongeta: aquesta es la típica activitat que tots em fet. Necessitem -Un pot a poder ser transparent, podem reciclar un iogurt, un tetrabrik , una ampolla de plàstic etc. –Un parell de mongetes crues. i –Coto fluix.
Agafem el pot, col·loquem les mongetes al fons i les cobrim amb el coto fluix i humitegem. I cada dia observarem com evoluciona la mongeta, com germina, com treu fulles i com va creixent.

– Decoració d’un test: Necessitem- Un test vell que tinguem per casa, o podem reciclar algun recipient de casa com iogurts, ampolles de plàstic, tetrabriks etc. La idea es que els nens el decorin amb el que tinguem a casa (Pintura, gomets, plastilina etc). Després hi plantarem una flor de temporada, una planta aromàtica o inclús podríem plantar algun enciam, maduixeres etc segons el gust de cadascú. I a partir d´aquí el nen es fa càrrec del manteniment de la seva planteta.
També podríem fer servir com a test unes botes velles de plàstic que tinguem a els nens els hi encantarà.

– Menjadora/abeurador per ocells: Necessitem- Un parell de pots que tinguem per casa, podem reciclar des de plats, a cassoles de fang, ampolles de plàstic etc. Agafarem els dos pots i els situarem en un lloc tranquil i els omplirem, un amb aigua, i l’altre podem reciclar el pa, o comprar menjar d’ocells. Veureu com de seguida venen els ocells.

– Cap amb cabell de gespa: Una manualitat molt fàcil i molt divertida quan creix la gespa. Necessitem: -Una mitja de nylon vella.-Serradures. –Grana de gespa. –Pot de iogurt.-Decoració del cap ulls, nas, boca (Gomets, pintura, botons etc.) Agafem la mitja, omplim la punta amb una capa de grana de gespa, i omplim amb serradures, llavors fem un nus a la mitja mirant que ens quedi en forma de pilota de tennis
aproximadament.
Omplim amb aigua el pot de iogurt una mica mes de la mitat, i col·loquem la pilota sobre mirant que la punta que ens sobra de mitja quedi dins de aigua que serà la que ens donarà la humitat a les serradures. Decorem la pilota amb uns ulls, nas i boca, i ho col·locarem a un lloc a poder ser que hi toqui el sol o sinó molt il·luminat. Al cap d’una setmana aproximadament començarà a créixer el cabell/gespa del cap i l’anirem retallant donant la forma que ens agradi, punk ,rapat, llarg etc. Podeu buscar a youtube per veure com es fa sinó us queda prou clar.

– Jardí: si disposem d’un espai ampli podem cedir un tros pels nens, tindríem diferents possibilitats des d’un hortet, o plantes aromàtiques/culinàries, un parterre de bulbs, una zona de flors de temporada o fins i tot si tenim un espai molt ampli podríem combinar varies zones.
Podríeu fer una mica de projecte del que es vol realitzar: Primer delimitar la zona o tros pels nens.-Prendre les mides. –Fer dibuix o un croquis del que volem realitzar amb les diferent zones.- Portar-ho a terme.

Des de JARDINERIA GOMIS, us podem ajudar i assessorar a l’hora de crear els vostres espais o jardins.

RICARD GOMIS SOLANAS-jardiner.
WhatsApp 680570476 o jardineriagomis@hotmail.com (Podeu enviar comentaris, o temes que us interessaria llegir properament, gràcies)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *