Serrat de Guiau
És un formatge de quallada enzimàtica de llet crua d’ovella de granja de proximitat. És un formatge curat, de maduració entre 2 i 3 mesos les peces petites (500-1000 g) i més de 5 mesos les peces grans (3-4 kg).
Es ven en tascons de diferents pesos.
Descripció organolèptica: apte per a tots els públics. Es poden assaborir les notes suaus i aromàtiques de la llet d’ovella.
Conservació: conserveu-lo en nevera entre 2-6º. Malgrat que es pugui assecar, aquest formatge difícilment es fa malbé. Crosta comestible.
El seu nom fa referència al Serrat de Guiau, un dels punts elevats a la carena de Codoleres que tenim prop de la formatgeria.
Tupí
És un formatge tou de llet crua de cabra (de la pròpia explotació) elaborat amb oli i vi dolç. Presentat en terrina de terrissa.
Es ven en unitats senceres.
Descripció organolèptica: A diferència dels tupins tradicionals del Pirineu (fort i picant), el nostre tupí es caracteritza per la seva suavitat, molt més apte per tots els paladars. El toc alcohòlic és molt subtil.
Conservació: Conserveu-lo en nevera entre 2-6º i traieu-lo una estona abans de consumir perquè agafi temperatura.
Puig Martorell
És un formatge de quallada enzimàtica de llet crua de cabra del nostre propi ramat de cabres pirinenques. És un formatge curat, de maduració entre 2 i 5 mesos de peces d’entre 3-4 kg.
Es ven en tascons de diferent pes.
Conservació: conserveu-lo en nevera entre 2-6º. Malgrat que es pugui assecar, aquest formatge difícilment es fa malbé. Crosta comestible.
El seu nom fa referència a la muntanya més alta que tenim al municipi de Lluçà, de 960m, el Puig Martorell.
Merlès
És un formatge de pasta tova de llet crua de cabra del nostre propi ramat de cabres pirinenques. Crosta florida amb fongs del país. 2 mesos de maduració.
Es ven en tascons de diferent pes.
És un formatge ideal per acompanyar amanides, verdures o torrades al forn!
Conservació: Conserveu-lo en nevera entre 2-6º. Crosta comestible.
El formatge fa referència a la riera de Merlès, un espai natural, ric en biodiversitat del municipi de Lluçà.
Batall
És un formatge de llet crua de cabra pirinenca de 3 setmanes de maduració (quallada làctica amb geotricum). Emmotllat amb cullerot. Peça de 250 g aprox.
Es ven en unitats senceres.
Nota de tast: és un formatge que té un sabor i textura fina i poc àcida. La crosta es pot menjar i té un sabor animal, de llet fermentada amb notes de fruits secs i avellana. És un formatge variant. En funció de l’època de l’any i la pastura del ramat s’aprecien sabors lleugerament diferents.
Maridatge: una gota de melmelada de tomàquet, mel o un dau de codonyat sobre un tall del Batall, a part del contrast visual, és tot un plaer
Conservació: Producte que evoluciona ràpidament, canviant el gust, aroma, color. Conserveu-lo en nevera entre 2-6º, preferentment sense embolcall.
El seu nom fa referència a Batall és la peça de fusta o metall que fa sonar les esquelles. Per tant, amb el nom del nostre formatge volem reivindicar la pastura que diàriament fan les nostres cabres als prats i boscos de Lluçà