Les Vinyes Grosses turisme rural
Les Vinyes Grosses és una masia amb més de 4 segles d’antiguitat, restaurada per a poder-vos oferir totes les comoditats al seu interior, per tal de poder gaudir de la tranquil·litat i dels encants de la vall verge on es troba ubicada, o del paisatge i els pobles del Lluçanès.
Les Vinyes Grosses alberga dos allotjaments rurals independents en el mateix edifici que s’anomenen Vinyes Grosses 1 (10 places) i Vinyes Grosses 2 (10 places).
Si són un grup nombrós, poden disposar de la casa sencera (Vinyes Grosses 1 + Vinyes Grosses 2) amb un capacitat de 20 places. En el cas
Lot Petit carn variada Soler de n’Hug
Lot de productes variats. Xai, porc, i vedella nascuts i criats a la nostra granja, el Soler de n'Hug.
Lot Gran carn variada Soler de n’Hug
Lot de productes variats. Xai, porc, i vedella nascuts i criats a la nostra granja, el Soler de n'Hug.
Mig Xai del Soler de n’Hug
Xai de ramat propi, nascut i criat a la nostra explotació. Comptem també amb un escorxador de proximitat a la mateixa granja.
Xai sencer del Soler de n’Hug
Xai de ramat propi, nascut i criat a la nostra explotació. Comptem també amb un escorxador de proximitat a la mateixa granja.
Tupí
És un formatge tou de llet crua de cabra (de la pròpia explotació) elaborat amb oli i vi dolç. Presentat en terrina de terrissa.
Es ven en unitats senceres.
Descripció organolèptica: A diferència dels tupins tradicionals del Pirineu (fort i picant), el nostre tupí es caracteritza per la seva suavitat, molt més apte per tots els paladars. El toc alcohòlic és molt subtil.
Conservació: Conserveu-lo en nevera entre 2-6º i traieu-lo una estona abans de consumir perquè agafi temperatura.
Batall
És un formatge de llet crua de cabra pirinenca de 3 setmanes de maduració (quallada làctica amb geotricum). Emmotllat amb cullerot. Peça de 250 g aprox.
Es ven en unitats senceres.
Nota de tast: és un formatge que té un sabor i textura fina i poc àcida. La crosta es pot menjar i té un sabor animal, de llet fermentada amb notes de fruits secs i avellana. És un formatge variant. En funció de l’època de l’any i la pastura del ramat s’aprecien sabors lleugerament diferents.
Maridatge: una gota de melmelada de tomàquet, mel o un dau de codonyat sobre un tall del Batall, a part del contrast visual, és tot un plaer
Conservació: Producte que evoluciona ràpidament, canviant el gust, aroma, color. Conserveu-lo en nevera entre 2-6º, preferentment sense embolcall.
El seu nom fa referència a Batall és la peça de fusta o metall que fa sonar les esquelles. Per tant, amb el nom del nostre formatge volem reivindicar la pastura que diàriament fan les nostres cabres als prats i boscos de Lluçà